Gewichtheffen

Wil je zekerder en sterker worden, in body én mind? Dan is gewichtheffen HET trainingsmiddel voor jou. Alles komt hier samen: kracht, focus, timing en mindset. Een mooie vorm van krachttraining voor iedereen, óók voor de atleet met ervaring zijn dit goede lessen om de techniek weer bij te schaven. Het gaat er hier niet om dat je elke les het maximale tilt, techniek is het belangrijkste. In elke les hebben we de focus op een ander onderdeel van de techniek om zo je totale lift beter te maken.

Kracht en balans

In het gewichtheffen draait het erom dat je zoveel mogelijk gewicht boven je hoofd tilt. Til jij een hoger gewicht dan jouw concurrenten op? Dan win je de wedstrijd en mogelijk een medaille. Gewichtheffen is een Olympische sport. Dat geeft in onze ogen des te meer duidelijkheid met wat voor soort sport wij te maken hebben. Je kunt gewichtheffen inzetten als krachttraining, maar ook juist als techniek training voor zowel beginners als gevorderde atleten.

Wij horen regelmatig dat het bij gewichtheffen alleen maar om de kracht draait. Dat is in onze ogen – en volgens experts en kenners – niet het geval. Het draait er namelijk óók om dat je jouw balans weet te houden, dat je de beweging met de stang naar boven toe weet te perfectioneren en dat je de kracht explosief kunt leveren. Mindset is alles bij deze sport. Soms lukt het heel goed, soms lukt het niet, daar leer je mee omgaan en dat maakt je uiteindelijk sterker in alles wat je doet. Ondertussen moet je jouw hele lichaam in balans houden en moet je alles op de juiste manier zien te coördineren. Krijg je dat voor elkaar? Dan kan je mogelijk succesvol gaan worden in de wereld van gewichtheffen!

Pegasus-FF-secundair-logo-CMYK

Wil jij ook fitter, sterker en vitaler worden bij een gym met een gevarieerd programma en aandacht voor jou, meld je dan aan via onderstaande knop.